Búcsú a Magyar Kupától

cup_failOrosházi FKSE Linamar – Mezőkövesdi KC 22-24 (11-14)

Magyar Kupa kézilabda negyeddöntő mérkőzés, Orosháza, 500 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: Herjeczki – Buday 1, Stranigg 1, Suhonjic 1, Komporály 2, Mazic 2, TÁRKÁNYI 3. Csere: Miklós (kapus) Knezevic, Cemas, Zabic 2, Varsandán Á., NÉMETH G. 4, Pásztor, Radojevic 4, Milas 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Mezőkövesd: BALOGH – Hajdu 4, Antal 2, Tritkovic, Benis, GRIGORIEV 10, Bozoljac. Csere: HOLLÓ (kapus) Kovács, Szepesi 2, Kiss, Füstös, Grünfelder 1, Radnic 3, Mekaru 2, Molnár. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 4/2.

Stranigg révén hazai góllal kezdődött a találkozó, de a következő ellentámadásból azonnal egyenlített a Mezőkövesd. Nagyon kemény és fajsúlyos védelmet rakott össze középre Skaliczki László. Bozoljac, Tritkovic és Antal akkorák mint a Kossuth-szobor, csak még keményebbek. Elöl pedig Grigorjev keserítette meg az életünket, kis túlzással minden megmozdulása vagy hetes volt, vagy gól (10. perc 3-5). A 13. percben hazai kapuscsere, majd a 14. percben 4-7-es állásnál időkérés hazai oldalon, aminek azonban nem sok látszatja volt. A 17. percben már mindhárom új orosházi igazolás a pályán volt, de ők sem tudtak csodát tenni. Óriási küzdelem zajlott minden labdáért, de a vendég lövőkkel nem bírtak a mieink. A félidő hajrájában annyit tudtunk elérni, hogy a 3 gólos vendég előny nem nőtt tovább.

A zöld-sárgában játszó orosházi csapat nagyot küzdött, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz (Fotó: Rajki Judit)

A zöld-sárgában játszó orosházi csapat nagyot küzdött, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz (Fotó: Rajki Judit)

A második félidő némi meglepetésre kapuscserével indult az ellenfélnél, holott addig Balogh Tibor nagyszerűen helytállt. A helyére beálló Holló Balázs követte példáját, vagy nagyszerűen védett, vagy egyszerűen naggyá tették az orosházi lövők. Látszott, hogy rettenetesen akar az orosházi csapat, nagyot hajtottak a fiúk, aminek a következménye a 39. percben 15-16-os állásnál mezőkövesdi időkérés lett. Ezután több percen át rohat, harcolt az egyenlítő gólért a zöld sárga csapat, de az a gól csak nem akart megszületni. Ezt jellemzi az a momentum is, hogy amikor megkaptuk a hetest – mint később kiderült, az egyetlent a meccsen – az is kimaradt. Az egyenlítés kapujában technikai hibák és rossz lövések jöttek sorban, amit aztán törvényszerűen büntetett az ellenfél. Az 50. percben 17-20-nál már Jordovic mester próbált meg hatni játékosaira időkéréssel. Jót tett az eligazítás, gyors két gólt lőtt a csapat. De utána megint jöttek a hibák, és elléptek a vendégek. Két és fél perc volt hátra, három gólos vendég vezetésnél emberelőnyben hibáztunk, és az ellentámadásban hetest kapott a Mezőkövesd. Miklós Gergő ezt védte, de közelebb nem kerültünk. Az utolsó percben kettős emberelőnyben feljöttünk, de ez is kevés volt. Ráadásul az utolsó percben Szepesi révén kialakult a 22-24-es végeredmény, így nem jutott tovább az Orosháza a négyes döntőbe.

Egyetlen vigaszunk lehet ezután a találkozó után: látva a három újonc mozgását, ha ez a csapat összecsiszolódik, akkor sokkal jobb csapatunk lesz a bajnokság tavaszi fordulóira, mint amit most láttunk.

Vladan Jordovic: – Görcsösen kezdtünk, aztán Stranigg Jani hátsérülése kiújult, végül pedig az összeszokatlanság miatti technikai hibák és rossz döntések miatt ment el a mai kupameccs.

Skaliczki László: – Nüanszokon múlt. Két, megítélésem szerint egyenlő erejű csapat közül most a jobb helyzetkihasználással nekünk sikerült győzni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.