Elmaradt a bravúr

Váci KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 32-26 (14-12)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Vác, 320 néző. V.: Bán, Szloska. Vác: Tóth M. – Vasic 4, Astrashapkin 6 (3), Pavlovic 5, Vucicevic 1, Lendvay 5, Császár 1. Csere: Vitáris (kapus), Tyiskov, Terenyi, Pál 5, Munkácsi 2, Kökény, Fekete, Bartók 3. Vezetőedző: Zsiga Gyula. Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Suhonjic, Buday 7 (5), Mazic 2, Stranigg 8, Tárkányi 1. Csere: Miklós (kapus), Knezevic 1, Cemas 1, Berta, Németh G. 2, Varsandán Á., Szeitl 1, Pásztor M., Stojanov 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/5
.

Az újonc Vác gárdája remekül szerepel a bajnokságban, Zsiga Gyula csapata magabiztosan őrzi a felsőházat érő ötödik helyét a tabellán. Ugyanez a lendület nem mondható el az orosházi együttesről, hetek óta tart a zöld-sárgák mélyrepülése. Vladan Jordovic legénységét fűthette a visszavágási vágy a szeptemberi hazai vereségért, ám a péntek esti találkozó esélyese a hazai együttes volt, igazi bravúr lett volna a vendég pontszerzés.

Kissé belealudt a mérkőzés elejébe az Orosháza, a 4. percben 4-0-t mutatott az eredményjelző, Pavlovic pedig már a 3. góljánál járt. Az első vendég találat az 5. percben született Stranigg révén. Egy perccel később Miklós Gergő védte Pavlovic büntetőjét, ám a másik oldalon Tóth kapus is jó napot fogott ki, így igencsak hadilábon álltak a gólszerzéssel Komporályék. 20 perc elteltével már hattal vezetett a Vác, a félidő hajrájában azonban egy jó periódussal felzárkózott az Orosháza és két gólosra faragta hátrányát.

A második játékrész elejét szintén egy huszáros rohammal indította a hazai gárda, 3 perc elteltével ismét 5 gól volt a két csapat közötti különbség. Küzdött az Orosháza, de három találatnál nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. Hiába lőtt számolatlanul a váci kapuba Stranigg János, a másik oldalról folyamatosan érkezett válasz góljaira. A házigazdák folytatták jó sorozatukat, az orosházi csapatnak nem sok esélye volt a pontszerzésre ezen az estén.

Vladan Jordovic: – Rosszul kezdtünk, a Vác gyorsan négy gólos előnyt szerzett, de utána harcosan játszottunk. A második félidő is hasonlóan alakult, gyengébb kezdés után jól harcoltunk, de a Vác erősebbnek és rutinosabbnak bizonyult.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.