Diákolimpia: jöhet az országos selejtező

A közelmúltban Orosházán, a Táncsics gimnáziumban rendezték meg a fiú kézilabda Diákolimpia megyei döntőjét az összevont V-VI. korcsoportban, amit az 1996-ban és az után született fiatalok számára írt ki a Diáksport Szövetség.

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium együttese Pásztor István edző-tesnevelő vezetésével vágott neki a megyei versenynek, az iskola csapatát az Orosházi FKSE sportolói alkották.

A döntőben a Táncsics mellett a szintén orosházi Tisza Kálmán Szakképző Iskola, a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium csapata, valamint a békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium együttese vett részt. A Táncsics fiataljai a békésiek mögött második helyet értek el a megyei döntőben, így selejtező mérkőzésen vívhatják ki az országos döntőbe jutás lehetőségét.

Táncsics (Orosháza) – Vásárhelyi (Békéscsaba) 32-10 (16-7)
Az első mérkőzésen magabiztosan győzött az orosházi együttes, Pásztor edző mindenkinek játéklehetőséget tudott biztosítani a gyengébb játékosállománnyal rendelkező békéscsabaiak ellen.

Táncsics (Orosháza) – Szegedi Kis I. (Békés) 26-26 (13-12), hétméteresekkel 31-32
Az ellenfél szilárdan és harciasan védekezett, amit nehéz volt áttörni. Az orosházi védelem is hatékonyan működött, a kapusteljesítmény is jó volt. A rendes játékidőben elért döntetlen után a hétmétereseknél csupán a szerencse döntött a 6. körben.

Pásztor István edző: – Gratulálok a fiúknak, egyúttal szeretném megköszönni az iskola által nyújtott segítséget, amivel csapatunk zavartalan felkészülését támogatták.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.