Jobb volt a Komló

Orosházi FKSE-Linamar — Sport 36-Komló 19-25 (8-13)

Kézilabda Orosháza, 350 néző. V.: Herczeg, Südi. Orosháza: Herjeczki — Komporály 2, Suhonjic 1, Mazic, Berta, STRANIGG J. 11, Tárkányi. Cs.: Miklós (kapus), Buday 4 (2), Knezevic 1, Cemas, Németh G., Varsandán Á. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Komló: GRANIC — Sanad 3, Semikov 3, Nakhajenka, SZÖLLŐSI BENCE 2, MARKOVIC 9 (4), JERKOVIC 5. Cs.: Selymes (kapus), Marcsek 1, Nagy Z., Szögi, Sunajkó 2, Sebestyén. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 6, ill. 16 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 6/5
.

Nagy csatára számított az orosházi publikum, a komlóiak a visszavágás reményében érkeztek a Viharsarokba az emlékezetes körülmények között elveszített baranyai találkozó után, amikor a Jerkovicék dudaszó után esett gólját nem adták meg.

Nem tagadta meg magát a tabellán az Orosházát egy ponttal és egy hellyel megelőző, nyolcadik Komló, nagyon kemény védekezést adtak elő (a 7. percben már a harmadik kétpercesüket könyvelhettük el), de rengeteget futottak, kis túlzással szabad szemmel is alig lehetett követni a mozgásukat. Magukhoz is ragadták a kezdeményezést, de nem kis munka árán sikerült a hazaiaknak egalizálni. Támadásban rengeteg volt a pontatlanság, valamiért a vendégek tűntek higgadtabbnak. Stranigg góljaival tartotta a lépést vendégével az OFKSE, aki negyedóra elteltével már a negyedik találatánál tartott.

A durvaságoktól sem visszariadó komlóiak nem lankadtak, ügyesen használták ki a zöld-sárgák rontásait és a 21. percben már három góllal vittek, Jordovic edző időt is kért. A hajrában teljes volt a zűrzavar a hazai oldalon, elhalt, célt tévesztett kísérleteket láthattunk, jellemző, hogy a máskor oly magabiztos Buday is ki tudta hagyni a hetest.

Igencsak küzdelmes második felvonás elé nézett a komoly hátrányban lévő Orosháza. Amit az első félidőben nem láttunk, a másodikban rögtön kettőt is: szélről volt eredményes az OFKSE. Rögtön kétszer is, majd Buday értékesített hetesével újra nyílttá vált a csata, de csak pillanatokra, mert a kapkodva, idegesen játszó hazaiak hagyták ismét megtáltosodni ellenfelüket és gyorsan visszaállt a korábbi különbség. Sebestyént egy csúnya szabálytalanság után ugyan azonnal pirossal kiállították, de ez sem zökkentette ki a nagyon akaró komlóiakat.

A folytatásban is Stranigg tartotta a lelket a hazaiakban, de így sem jutottak sokkal közelebb vendégéhez. Szenvedtek Mazicék, nagyon nem ízlett nekik a komlói stílus. Amikor a 48. percben Sunajkó újabb bombája utat talált a kapuba és együttese már hat góllal vezetett, az orosháziak számára gyakorlatilag befejeződött a mérkőzés.

A busznyi komlói publikum már ekkor ünnepelt és teljes joggal, mert kedvenceik ezen a napon sokkal jobban kézilabdáztak, megérdemelték a győzelmet.

Vladan Jordovic: — Tapasztalt, magasabb, erősebb játékosokból állt a Komló, mi sajnos rengeteg hibát vétettünk. Próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de nem sikerült.

Ratko Djurkovic: — Tudtam, hogy az Orosházának nagyon kell a győzelem, rajtunk volt kisebb nyomás. Hetek óta jó formában vagyunk, ami ma sem tört meg. Gratulálok az Orosházának, hogy sportszerűen játszottak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.