Nagy Attila góllal debütált a válogatottban

Mint arról már korábban írtunk, U23-as csapatunk játékosa, Nagy Attila meghívást kapott a magyar junior válogatott tatai edzőtáborába. A nemzeti együttes a napokban egy ausztriai meghívásos tornán is szerepelt.

A nyár óta először találkozott a Gyurka János szövetségi edző vezette férfi junior kézilabda-válogatott. Már korábban is terveztek összetartást, de azt le kellett mondani. Most azonban néhány közös edzést követően máris négyes tornán mérethette meg magát a társulat Bécsben. A három meccsen nem az eredmény számított, a legfontosabb a kísérletezgetés volt, hogy megnézzenek néhány új embert, illetve azt, hogy kire számíthatnak az új ciklusban.

A magyar-szlovén mérkőzés előtt

A juniorok edzőtáborba meghívást kapott a tavaly még ifjúsági válogatott keretben szereplő Nagy Attila is. Az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I/B-s csapatának játékosa első junior válogatott meccsén góllal mutatkozott be. A bécsi felkészülési torna magyar vonatkozású eredményei:

Magyarország – Szlovénia 31-39
Góllövők: Bartók 7, Borzas 5, Gábor 4, Varjú 4, Füzi 3, Nemes 3, Mikita 2, Hoffmann 1, Nagy A. 1, Urbán 1.

Ausztria – Magyarország 22-26
Góllövők:
Hanusz 5, Mezei 5, Gábor 4, Varjú 4, Füzi 2, Nemes 2, Bartók 1, Borzas 1, Deák 1. Mikita 1.

Magyarország-Románia 34-32
Góllövők: Gábor, Hanusz 6-6, Mezei 5, Mikita, Varjú 4-4, Bartók 3, Füzi 2, Deák, Nemes, Török, Urbán 1-1.

Mivel a torna zárásán az osztrákok a papírformát alaposan felborítva legyőzték az U19-es világbajnoki ezüstérmes szlovéneket, a három négypontos csapat közül – rosszabb gólkülönbséggel – Magyarország a harmadik helyen végzett.

A torna végeredménye:
1. Szlovénia
2. Ausztria
3. Magyarország
4. Románia

(Forrás: utánpótlássport.hu)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.