Magyar Kupa: túl a harmadik fordulón

Az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese kedden este Algyőre látogatott, ahol szoros első félidő után végül magabiztos győzelemmel jutott tovább a kupaküzdelmek következő körébe.

Levendula Hotel FKSE Algyő – Orosházi FKSE-LINAMAR 24-29 (10-11)

Magyar Kupa mérkőzés, 3. forduló, Algyő, 300 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Orosháza: Herjeczki, Miklós (kapusok), Knezevic 7, Berta, Suhonjic 2, Smojver 3, Komporály 2, Varsandán 2, Németh G., Mazic 4, Macovchin 3, Tárkányi, Stojanov 1, Pásztor M. 1. Szeitl, Cemas 4. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Az Algyő legjobb góllövői: Simon B. 7, Vadkerti 5, Ambrus, Kardos 3-3.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Az orosházi csapat még nem számíthatott Buday Dániel és Németh László játékára, de visszatért sérülése után Matevz Cemas. Az OFKSE számára csak a győzelem lehetett elfogadható eredmény, de az algyőiek is fogadkoztak, hogy megnehezítik NB I-es ellenfelük dolgát.

Szoros első félidő után a szünet után is sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, a játékrész közepétől azonban fokozatosan ellépett ellenfelétől az Orosháza és végül megérdemelt győzelmet aratott.

A zöld-sárga együttes csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez szükséges volt. A több hetes kihagyás után visszatérő Cemas fontos találatokat szerzett és az eddig kevesebb lehetőséghez jutó Macovchin is gólokkal hálálta meg a bizalmat.

* * *

A találkozó után az ex-orosházi Ambrus Dodit kérdeztük a találkozóról:
– Kicsit felemás érzés volt a zöld-sárgák ellen játszani, a több edzésmunka, a nagyobb sebesség végül kiütközött a mérkőzésen. Örülök, hogy sikerült megnehezítenünk az Orosháza dolgát.

Az algyőiek másik játékosától, az elmúlt szezonban még a Pick Szegedben szereplő Vadkerti Attilától azt kérdeztük, mik a benyomásai új csapatában?
–  Jól érzem magam, jó a közösség. Minden meccs élet-halál harc a másodosztályban is, ahogyan azt a mai mérkőzés is bizonyította.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.