NB I/B: megtört a jég

A múlt heti döntetlen után megszerezte első győzelmét az Orosházi FKSE-LINAMAR U23-as együttese a második vonalban. A törökszentmikósiakat kemény csatában, magabiztos végjátékban győzték le Bárány Zsolt edző fiai.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – Törökszentmiklósi Székács KE 30-24 (15-11)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 179 néző. Vezette: Bubicz, Haskó. Orosháza: Miklós, Lipták (kapusok), Szeitl 4, Stojanov 6, Soós 2, Nagy A. 4, Pásztor Á., Pámer, Héjja 5, Pásztor M. 1, Jancsó 2, Jóga 1, Bella, Sándor 5, Branyiczki, Simon. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/2.

A találkozó első 10 percében felváltva estek a gólok, aztán egy nyúlfarknyi periódusra előnyt szerzett a vendégcsapat – a mérkőzés során először és utoljára. Ugyan a Törökszentmiklósnak még egyszer sikerült egyenlítenie, de a fegyelmezetten játszó orosháziak ezután Héjja és Stojanov vezényletével fokozatosan növelték előnyüket és megnyugtatónak tűnő négy gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Megérdemelt orosházi siker született (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Szünet után belehúztak a vendégek, hat perc elteltével már egy gólnyira lihegtek Szeitlék nyakában, a félidő 13. percében pedig ismét egyenlítettek. Ekkor aztán nagyobb sebességre kapcsoltak az orosházi fiatalok és szebbnél szebb gólokkal terhelték meg a keményen, időnként durván védekező törökszentmiklósiak kapuját. A finisre állandósult az öt-hat gólos OFKSE-előny, ami végül magabiztos és megérdemelt sikerhez vezetett.

Bárány Zsolt: – Úgy gondolom, hogy megtört a jég. Megvan az első győzelmünk, amiért nagyon-nagyon sokat dolgoztunk. Akik ezen az estén kilátogattak és megnézték ezt a meccset, láthatták, hogy ez a csapat érdemes arra, hogy buzdítsák és odafigyeljenek rájuk. Egy rendkívül fegyelmezett és nagyon felelősségteljes, nagyon korrekt játékkal nyertünk.

Hétvégén Ózdra látogat a csapat: október 24-én, szombaton 16:00 órától az ÓAM-Ózdi KC lesz az ellenfél.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.