A Balatonfüredi KSE győzni akar

– Szeretnénk jól játszani és javítani. Szükségünk van a két pontra, ráadásul adósok vagyunk lelkes szurkolóinknak is – ezt Csoknyai István mondta el a veol.hu hírportálnak. A szakvezető csapata, a Balatonfüredi KSE vasárnap az Orosházát fogadja a kézilabda NB I-ben.

A fürediek szinte kilőttek ebben a szezonban, vezették az első osztály tabelláját, négy siker után azonban váratlanul jött a megállj. Két hete hazai pályán meglepetésre alulmaradtak az addig még nyeretlen Balmazújvárossal szemben, majd Cegléden 24-24-es döntetlent játszott a Balaton-partiak alakulata.

– A ceglédi meccsnek voltak periódusai, amikor jól játszottunk és voltak olyanok, amikor nem. Az utolsó pillanatban kaptunk gólt, ezzel együtt nem lett volna rossz az egy pont akkor, ha a Balmazújváros elleni meccset nem rontjuk el – nyilatkozta Csoknyai István.

A füredi szakember elmondta: a legutóbb meccsük után végre volt idejük, igyekeztek kijavítani a hibákat és az egyéni képzésre is koncentráltak. – A formánk biztató, a hangulat jó, reméljük, visszatalálunk a helyes útra. Szükségünk van a két pontra. Szeretnénk jól játszani, hiszen adósok vagyunk szurkolóinknak, aki legutóbb szép számmal biztattak minket.

A balatonfürediek (elöl Gyene Norbert) mindeképpen szeretnék megszerezni a két pontot (Fotó: Balogh Ákos)

Csoknyai István a vetélytárssal kapcsolatban kijelentette: a bajnokság színvonala emelkedett, az elmúlt fordulók megmutatták, hogy bárki, bárkit megverhet. – Az Orosháza nagyobb teher nélkül játszhat és ez mindig veszélyes. Ellenfelünk erősödött és a célja az, hogy a felsőházba kerüljön. Ők is hibáztak már, így biztosan nagyon koncentráltak lesznek – fogalmazott a tréner.

A Balatonfüredi KSE jelenleg kilenc ponttal harmadik az NB I-ben, az orosháziak a hatodik helyen állnak a tabellán.

Buday Dánielék eddig csak öt meccset játszottak, érdekesség, hogy két siker és egy vereség után előző két találkozójuk egyaránt döntetlenre végződött. A legutóbbi épp a Cegléd ellen.

A Balatonfüredi KSE – Orosháza bajnoki mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik. A hazaiaknál egyedül Törteli Koppány játéka kérdéses, a többiek egészségesek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.