A sírból hoztuk vissza a pontot

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 26-26 (13-8)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Balmazújváros, 500 néző. V.: Hargitai, Markó. Balmazújváros: Paul – Balda, Balázs, Simovic 3, Oláh 10, Vranac 3, Kekezovic 4. Cs.: Pajkó, Bagi (kapusok), Korsós 2, Temesvári 2, Morva, István, Nagy Á., Király, Hanták 2. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Németh G. 8, Berta, Mazic 4, Macovchin, Németh L. Cs.: Miklós (kapus), Smojver, Stranigg 2, Suhonjic, Cemas 2, Knezevic, Buday 8, Varsandán, Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 14, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3
.

Alapos változáson esett át a házigazdák csapata az elmúlt szezonhoz képest, 12 játékos távozott a klubtól, 7 új játékost igazoltak, valamint 3 saját nevelésű fiatal is a felnőtt keretbe került. A Balmazújváros az első két fordulóban vereséget szenvedett a Vác és a Cegléd együttesétől, így most érthető módon bizonyítási vágy fűtötte a hazai közönség előtt pályára lépő Füzesi-legénységet.

Az orosházi együttes is mindenképpen feledtetni szerette volna a műlt heti Vác elleni fiaskót és bevallottan pontért, pontokért utazott a hajdúsági városba. A statisztikák mindenképpen a vendég csapat mellett szóltak, hiszen Jordovic mester gárdája eddig valamennyi alkalommal hibátlanul szerepelt az Újváros ellen, ám a két alaposan megváltozott összetételű együttes összecsapása kiélezett, nyílt küzdelmet ígért.

A hazaiak már az első támadásban betaláltak Kekezovic jóvoltából, majd Oláh Gábor is betalált, Budaynak csak büntetőből sikerült szépítenie az 5. percben. Nagy csata zajlott a pályán, a Balmazújváros rendre megtalálta a réseket az orosházi védelmen, míg Mazicék hadilábon álltak a gólszerzéssel. A vendég támadások pontatlan befejezései és Paul védései révén fokozatosan elhúzott a hazai gárda, csupán Buday góljai tartották életben az OFKSE reményeit. Az első félidő utolsó harmadában felváltva estek a gólok, az Orosháza nagyon küzdött, de nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, így maradt az öt gólos hazai előny.

A második játékrész Stranigg góljával indult, ezzel elkezdte a felzárkózást a zöld-sárga együttes. A kapuban Herjeczkit Miklós Gergő váltotta, aki rögtön bravúrral mutatkozott be. A nagy kedvvel játszó Németh Gábor révén fokozatosan csökkent a különbség a csapatok között, a 44. percben pedig Buday büntetője már az egyenlítést jelentette a vendégeknek. Fej fej mellett haladt a két gárda, hallatlan izgalmakat okozva mindkét fél szurkolóinak. Az 50. percben Németh Gábor révén vezetést szerzett az Orosháza (21-22), percekkel később Mazic révén már kettővel vezettek a vendégek. Az Újváros visszakaparintotta az előnyt (58. p.: 26-25), de Mazic egy perccel a vége előtt egyenlített. Herjeczki védése után az utolsó másodpercekben a győzelemért támadhatott az Orosháza, ám a hazaiak semlegesítették a próbálkozást, így döntetlen lett a végeredmény.

Egy gyenge első félidő után Buday Dániel fontos góljainak és a remekül játszó Németh Gábor eredményes játékának köszönhetően fontos ponttal gyarapodott az Orosháza együttese.

Vladan Jordovic: – Nehéz volt a meccs, ahogy azt vártuk. Az első félidőben meggyőzően játszott a Balmazújváros, de sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe és harcosságunkkal sikerült egy fontos pontot szereznünk idegenben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.