Harcos mérkőzésre számítanak az újvárosiak

A hajdúsági csapat kézilabdázója, Balázs Sándor szerint az eddig nyeretlen Balmazújvároshoz hasonlóan az Orosháza sem érett még teljesen össze – írja a Hajdú Online. Budayra külön figyelnek majd a házigazdák.

A pontvadászatot a Vác és a Cegléd elleni vereséggel kezdő Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK szerdán 18 órától saját csarnokában méri össze erejét az Orosházi FKSE–LINAMAR együttesével. A legutóbbi bajnokságot a hatodik helyen záró Békés megyei csapat már három meccset játszott az NB I új szezonjában, ezekből kettőt megnyertek Vladan Jordovic tanítványai (az újonc Egert magabiztosan, a Komlót egyetlen találattal fektették két vállra), míg a Váctól kikaptak.

– Nem úgy sikerült a rajt, ahogy elterveztük. Több időre van szükség ahhoz, hogy a csapategység kialakuljon, de nem írnám ennek a számlájára a gyengébb kezdést. Úgy vélem, több van a gárdában, amit már a következő összecsapáson szeretnénk megmutatni – mondta a Naplónak Balázs Sándor, az Újváros kézilabdázója.

A bizonyításra az orosháziak ellen nyílik lehetőség, a hajdúságiak tavaly mind hazai környezetben, mind idegenben alulmaradtak riválisukkal szemben. – Nehéz és küzdelmes találkozó vár ránk, ennek ellenére a győzelmet célozzuk meg. Az Orosháza a hétvégén meglepetésre kikapott a Váctól, ami azt mutatja, hogy még ők sincsenek teljesen összeszokva – vélekedett a 24 esztendős játékos.

Cegléden egy irányító, Bíró Balázs okozott gyakran kellemetlen pillanatokat a balmazújvárosiaknak, végül Bíró 11 alkalommal talált be. A szerdai bajnokin ismét egy játékmesterre kell figyelnie Füzesi Ferenc alakulatának, hiszen a rutinos, a korábbi válogatott Buday Dániel eddig 19 találatot termelt. – Buday kikapcsolása kulcskérdés lesz, ellenfelünk legfontosabb láncszeme, aki bármikor, bárhonnan képes gólt szerezni. Emellett a kritikus pillanatokban is rendszerint ő hozza meg a fontos döntéseket – zárta mondandóját Balázs.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.