A serdülők is megkezdik

Serdülő csapatunk július 27-én 19 játékossal kezdte a felkészülést, melynek első része komoly fizikai alapozás volt – tudtuk meg Pásztor István edzőtől. A csapat csütörtökön hazai pályán kezdi meg a bajnokságot.

A fizikai alapozás szakaszának alapvető feladata az általános erő és állóképesség fejlesztése volt. Előtérbe került a pozíció-specifikus képességfejlesztés, és a speciális képességfejlesztő gyakorlatok.

A játékosok nagy része korosztályt váltott, így 12 fiatal érkezett az U14-es korcsoportból: ketten Köröstarcsáról, egy-egy fő pedig Mezőtúrról és Gádorosról, nyolcan pedig saját nevelésű játékosok, akik Héjja Ádámmal dolgoztak eddig.

– Fő feladatnak tekintettem játékosok személyiségének fejlesztését, az edzéseken, a versenyhelyzetekben való tudatos magatartásformák elsajátítását, az ott jelentkező cél feladatrendszerekkel való azonosulást. Fontos a fájdalomtűrés, küzdeni akarás, a küzdőképesség fejlesztése, valamint az életmód, az étkezési szokások, a sportolói viselkedés és magatartásformák kialakítása – mondta Pásztor edző a csapat felkészítéséről.

Az alapszakasz versenyidőszaka az OSB fiú “H2” csoportjában 2015. szeptember 6-án kezdődött hat csapat részvételével:
– Pick Szeged I
– Pick Szeged II
– Pick Szeged III
– Makó
– FKSE Algyő
– Orosházi FKSE

Első mérkőzésünk 2015. szeptember 10-én 16:00-tól az OFKSE-FKSE összecsapás lesz az Eötvös sportcsarnokban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.