Magyar Ezüst Érdemkereszt – elismerés Rajki Istvánnak

Az orosházi férfi kézilabdaklub volt elnöke nemzeti ünnepünkön vehette át a kitüntetést. A közösség erejében és a kitartó munkában hisz, amit nap mint nap bizonyít is, elhivatottan.

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át az emberi erőforrások minisztere augusztus 20-a alkalmából szerdán a Pesti Vigadóban. Balog Zoltán az ünnepségen úgy fogalmazott, a kitüntetettek elkötelezetten, bátran és rendkívüli erőkifejtéssel szolgálják a magyar nemzetet. Színvonalas szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Rajki István, az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület volt elnöke is.

Rajki István

– Nagy megtiszteltetés volt átvenni a köztársasági elnök aláírásával ellátott elismerést Balog Zoltán minisztertől. Tudom, hogy ez a kitüntetés mindazoknak a kollégáimnak és támogatóimnak is szól, akikkel összhangban cselekedtünk a kitűzött célokért, a fejlődés érdekében. Mindig tevékeny ember voltam, és szerettem közösségben, jó célért munkálkodni, a siker pedig tovább lendített. Meggyőződésem, hogy a közösség ereje – legyen az család, egy csapat, egy város, egy nemzet, ahová tartozónak érzi magát az ember – tartja meg az egyént ebben a kaotikus világban – hangsúlyozta Rajki István.

– Hiszem, hogy a mi kézilabda-egyesületünk és utánpótlás-nevelő munkánk is egy kicsit több, mint csupán sporttal való foglalkozás. Megtanít a csapatjáték egymásra figyelni, a kemény és kitartó küzdelemre. Sikereivel, munkájával példát is ad a felnövekvő nemzedéknek. Hiszem, hogy egészséges fizikumú, gondolkodású, érzelmű és jóakaratú emberekre van szükség ahhoz, hogy jövőnk lehessen – emelte ki az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület volt elnöke.

Rajki István áprilisban az Orosháza Város Sportjáért kitüntetést vehette át. Az akkor készült interjúnkat ide kattintva éritek el.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.