Orosházi élmények, tapasztalatok az Universiadén

Öt orosházi játékos is ott volt a dél-koreai világversenyen. Hazaérkezésük után kértünk gyorsmérleget tőlük.

A 9. helyen végzett a magyar válogatott a dél-koreai Gwanjuban sorra kerülő Nyári Universiade férfi kézilabdatornáján. Juhász István együttese a helyosztón Törökországot győzte le. A csapatot több jelenlegi és egykori orosházi játékos erősítette, az OFKSE kézilabdázóit kérdeztük tapasztalataikról, élményeikről hazaérkezésük után.

Az Universiadén szereplő magyar válogatott - öt orosházi játékossal

Németh Laci azt mondja, nagyon sok új élménnyel gazdagodott Dél-Koreában. Egységes csapatkent küzdöttek, és a hangulat is remek volt.
– Saját bőrünkön tapasztaltuk, milyen sok országban feltörekvő sport a kézilabda. Furcsa volt például olyan stílusú nyitott védelem ellen támadni, amilyen Magyarországon nem megszokott, sok esetben 10-12 méteren védekezett egy-egy csapat. Egy mérkőzésen múlt, hogy nem bronzmeccset játszhattunk, de összességében nagyon hasznos volt az Universiade.

Szeitl Laci is pozitív benyomásokról számolt be. Beállósunk – csapattársaival – hétfőtől ismét munkában, már itthon.
– Nagy élmény volt az Universiade, örülök, hogy részese lehettem a tornának Juhász István együttese tagjaként. Rengeteg hasznos tapasztalatot szereztem csapattársaimmal együtt, megismerhettük más nemzetek játékát, és bízunk abban, mindezt a hazai bajnokságban, klubunkban is hasznosíthatjuk. A dél-koreaiak kedvesek, barátságosak voltak, valóban egy életre szóló élménnyel tértünk haza. Hétfőtől mi is csatlakozunk az itthoni kerethez, és készülünk, hiszen augusztus végén bajnoki rajt.

Varsandán Árontól azt is megtudtuk, a dél-koreaiak kiváló vendéglátók voltak, integettek, magyarul köszöntek.
– A szervezés is korrekt volt (minden meccsre rendőri felvezetéssel mentünk). Rengeteg tapasztalattal érkeztünk haza, látni lehetett más nemzetek hogyan használják ki erősségeiket! Sajnos nem jól végeztünk, sok ország több “A” válogatott játékossal érkezett, hasonló erősségű csapatok voltak, mi a körbeverésekből kedvezőtlenül jöttünk ki. Visszagondolva, örülök, hogy részt vehettem a világversenyen, és itthon is próbálom kamatoztatni azt, amit kint tanultam.

Herjeczki Balázs is erősítette a nemzeti csapatot, kapusunk teljesítményével nagyon elégedett volt a szövetségi kapitány.
– Nagy megmérettetés, és nem utolsósorban óriási élmény volt. Egy hosszú és kiváló szezon méltó megkoronázása lett, hogy részt vehettünk az Universiadén, ráadásul a fantasztikus Dél-Koreában. Ugyan nem sok pihenővel, de sok-sok tapasztalattal felvértezve vágunk neki a felkészülésnek.

Németh Gabi ugyancsak pozitív élményekről számolt be, bár azt ő is hozzátette, az eredménnyel nem elégedett.
–Nagyon jól éreztem magam Dél-Koreában, barátságos embereket ismertem meg, jó volt a szervezés. A játékot tekintve sok tapasztalattal gazdagodtunk, melyeket itthon kamatoztatunk majd. Különböző földrészekről érkező csapatok ellen mérhettük fel tudásunkat, a világ kézilabdájából kaphattunk egy kis szeletet az Universiade által. Az eredmény nem a terveink szerint alakult, bíztunk egy jobb zárásban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.