Rangos tornán az U8-asok

Veszprémbe, a Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda Versenyére utazik szombaton reggel U8-as csapatunk Kósa Balázs edző vezetésével.

A torna célja a kézilabda sportág népszerűsítése, színvonalas, jól szervezett és kommunikált versenyzési lehetőség biztosítása a legfiatalabb kézilabdás „palánták” számára.

Mind a leányoknál, mind a fiúknál 10-10 csapat nevezését fogadták el a szervezők. A tornán résztvevő csapatokat két ötös csoportba sorolták, ahol körmérkőzéses rendszerben dőlnek el a helyezések. A középdöntőt követően a helyosztók adnak választ arra, hogy 2015-ben melyik csapat a legfelkészültebb ebben a korosztályban.

Az Orosházi FKSE együttese a “B” csoportban kapott helyet, ellenfelei a Kézilabda Utánpótlás PLER, a Kőkúti Sasok Diáksport Egyesület Tata, a Veszprémi Kézilabda Akadémia és a Várpalotai Bányász Sportkör csapatai lesznek.

A verseny lebonyolítását az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola testnevelő tanára, a kézilabda-utánpótlás hazai szaktekintélye, Firnicz József (Joe) irányítja és koordinálja, aki a következőképpen nyilatkozott hitvallásáról: – A legfontosabb számomra az, hogy a résztvevő gyermekek jól érezzék magukat, élvezzék a játékot, örüljenek a győzelemnek, szomorkodjanak az elvesztett meccsek miatt, de edzőjük segítségével álljanak talpra és törekedjenek a javításra, a későbbi minél jobb teljesítményre.

A torna fővédnöke Pálinger Katalin, a közelmúlt legendás kapusa, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.