Bemutatjuk utánpótlásunkat: U8-as korosztály

Utánpótlás csapatainkat bemutató sorozatunkat a 2006-os születésű gyerekekkel, az U8-as korcsoporttal folytatjuk. A fiúk edzője Kósa Balázs, aki éveken keresztül maga is felnőtt együttesünk oszlopos tagja volt.

U8-as korosztályunk játékoskerete 18-20 főből áll. Ennek a csapatnak Kósa Balázs január végétől az edzője, előtte Németh Dóra és Pásztor István foglalkozott a gyerekekkel. Hetente három alkalommal edzenek, kétszer a Mezgé tornatermében, egyszer pedig a Táncsics gimnázium tornatermében. Az edzések időtartama alkalmanként másfél óra. A legfontosabb feladat ebben a korosztályban, hogy a gyerekek megszeressék a kézilabdát és nagy kedvvel, örömmel jöjjenek a következő foglalkozásra. Az edzéseken elsősorban játékos feladatokat végeznek, természetesen belecsempészve az alap technikai elemeket is. Fontos, hogy ezeket a dolgokat már itt, ebben a korban megismerjék és megtanulják.

Két bajnoki meccs között az U8-as fiúk és edzőjük

– Az U8-as csapatunk a kisiskolás utánpótlás bajnokság küzdelmeit már befejezte és örömmel mondhatom el, hogy nagyon jól sikerült, mivel veretlenül zártuk az egész bajnokságot – hangsúlyozta Kósa Balázs. – Minden mérkőzésen győzött a csapat. Gratulálok a játékosoknak.

A jövőben megpróbálnak minél több tornán részt venni ezzel a csapattal, hogy a fejlődésük továbbra is biztosított maradjon, megérdemlik a figyelmet a gyerekek.

– A hosszú távú célunk természetesen az, hogy évről évre továbblépve a korosztályokban, a legtehetségesebbek később akár a felnőtt csapat ajtaján kopogtassanak. Úgy gondolom, a klubnál minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyerekek fejlődése továbbra is töretlen maradjon – összegezte távlati elképzeléseit az U8-as együttes trénere.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.